Nyder du sommervarmen, og er du vild med sommerens kølige fristelser, så vil du med stor sandsynlighed også være vild med at lave dem selv. Med en ismaskine kan du lave lige præcis den is, du har lyst til, så du kan få lidt mere ud af den dejlige, varme danske sommer.

 

Fordele ved at lave is med en ismaskine

Fordelene ved at lave din egen is med en ismaskine er mange. I nutidens samfund, hvor der er et stort fokus på sundhed og ordentlige ingredienser, kan det være en fordel for dig, at du ved præcist, hvad der er i din is og dermed også, hvad du putter i munden. Har du høns, kan du bruge dine høns’ æg til din is. Har du selv frugttræer og bærbuske, eller har du mulighed for selv at plukke frugter og bær et sted, kan du med fordel gøre dette og bruge dem i isen, så du får smagen og friskheden af danske frugter og bær frem i din is. Samtidig kan det at lave sin egen is være en hyggelig og social ting, da venner kan lave is sammen, børn kan være med til at lave isen osv. Så kan I sammen vælge smag og måske udvikle jeres egne smagsvarianter, og sammen kan I få endnu mere ud af sommeren.

 

Ulemper ved en ismaskine

En af ulemperne ved at have en ismaskine er, at den fylder meget – både på køkkenbordet, i skabet eller hvor du vælger at opbevare den. Der er dog forskel på, hvor meget de forskellige modeller fylder, så det er en god idé at overveje, hvor meget plads du har til din ismaskine i hjemmet, inden du køber. Du bør samtidig overveje, hvor meget plads du har i din fryser eller dit fryseskab. Fryseskålene til en ismaskine fylder meget, så du skal finde ud af, hvor meget plads du har til opbevaring af isen. I forhold til opvask, så er det ikke nødvendigvis alle dele fra din ismaskine, der kan gå i opvaskemaskinen. Er dette vigtigt for dig, bør du undersøge det, inden du køber. Desuden bør du være opmærksom på, at kapaciteten er begrænset på mange ismaskiner, så skal du bruge meget is, skal du ofte lave mange portioner for at have nok til alle.