Det er svært at blive ved med at være kreativ, når du skal bage en kage. Der er fødselsdage i hele familien og mange andre mærkedage, hvor vi tit hygger os med at spise kage.

Der er forskellige formål. Det fungerer fx godt med en kage formet som en fodbold til en drengefødselsdag eller til at tage med i skolen. Du kan bruge en bageform, der er i facon som en fodbold.

Der er et stort udvalg af bageudstyr, du kan finde og købe på nettet. Det kan være med til at inspirere og til at give kagen et flottere udseende.   

Hvad kan du ellers finde på?

Du kan arrangere en konkurrence, hvor forældrene bager kager og tager med i institutionen.

Man kan dyste i forskellige kategorier som smag, kreativitet, form og udseende. Der kan være nogle præmier; måske endda nyt bageudstyr? Det kan være god inspiration at se alle de forskelige kager på én gang.

Du kan også lave din egen bagedyst derhjemme. Du kan invitere nogle venner og handle godt ind på forhånd, så I kan bage forskellige kager. Det er hyggeligt og anderledes at være aktive i køkkenet sammen. Og sikkert mindst lige så hyggeligt at spise kagerne bagefter.

Bageudstyr er god inspiration og hjælp på én gang

Du kan lave flotte og formfuldendte kager, hvis du køber lidt ekstra udstyr. Det kan bruges igen og igen, og på den måde kan det godt betale sig. Det kan være, du vil have glæde af kageplast eller en donutudstikker. For de yngre kan du få særlige pander til pandekager formet fx som en bamse eller en frø.

Der kan også være hjælp at hente fra dit barn, der ser ting på nettet eller prøver noget i hjemkundskab på skolen. Der er også mange efterskoler, der har en bage-weekend, hvor du kan hente inspiration fra.