De kolde måneder står for døren, og måske har du inviteret en række gæster til middag, hvorfor du er begyndt at overveje, hvad du skal servere for dem, således de føler sig tilfredse og mætte, når de går fra bordet. Og det kan godt være svært at sammensætte den gode vintermenu.

 

Sammensæt gerne en tung menu

Når vinteren nærmer sig, ved vi alle, hvad det betyder. Det betyder, at der bliver koldere og mørkere uden for, og at vi godt kan vinke farvel til de mange lange og lyse aftner. Det betyder desuden, at vi går den mere grå periode i møde, og de fleste af os oplever derfor en trang efter at sidde inden for under et varmt tæppe og se en god film.

 

Og det er en følelse, som vi skal omfavne. Også når det kommer til at invitere på middag i de kolde måneder. Her er det nemlig vigtigt at skabe en hyggelig stemning, således der bliver gjort brug af de mørke og kolde aftner. Det er derfor en god ide at tænde en masse stearinlys rundt omkring i hjemmet, sætte noget roligt musik på og finde en god flaske rødvin frem. Alle disse ting er faktorer, der er med til at bringe den helt rette atmosfære i vintermånederne.

 

Og når det kommer til maden, så er udvalget stort. Når det er koldt uden for, er der dog ikke noget bedre end at sætte sig godt til rette i hyggelysenes skær og nyde et stort stykke saftigt kød med en lækker og tyk sovs til. Dette er nemlig tunge ting at spise, og derfor gør de sig ekstragodt i vinterkulden. En salat er dog også godt.

 

Derudover er det også fordelsmæssigt at finde frem til en lidt tungere dessert, som for eksempel et stykke lækkert kage. Og her kan der med fordel serveres et kop dampende varm kaffe til.

 

Husk rødvinen

Og så er det til alle tider vigtigt at finde frem til den helt rette vin, som gør sig godt til maden. Det betyder, at det måske er nødvendigt, at du hører dig ad hos din lokale vinhandel, således du er sikret succes, eller som minimum giver dig tid til at læse på vinmærkaten, så du er nogenlunde klar over, hvorvidt vinen passer til menuen. Og i vintermånederne er det altid godt med en god rødvin frem for blandt andet en mere frisk hvidvin.

 

Hvis du ønsker at overraske dine gæster med en lækker menu, så kan det være dyrt, hvis man skal investere i gode råvarer. Lån til middagen og server maden med ro i sindet.