Skal du holde julefrokost, reception eller stort møde, og vil du gerne, at det firma, du bestiller maden fra, tager højde for miljøet? Det kan nogle gange være svært at gennemskue, hvad de forskellige firmaer mener, når de siger, at de er bæredygtige. Du må gerne være konkret, når du er i samtale med et firma, der måske skal levere catering til dit arrangement eller stå for dit firmas frokostordning, og spørge dem præcis, hvordan de holder bæredygtigheden i hævd. Der er jo forskellige metoder, det kan gøres på. En hovedregel er, at et firma går op i deres miljømæssige påvirkning, hvis de udførligt beskriver det på deres hjemmeside. Du kan her se et eksempel på et firma, der er bæredygtige, og hvordan de allerede på deres forside, er meget konkrete med, hvordan de er det.

Hvad indebærer bæredygtig catering?

Madspild er en af de områder, et firma kan være opmærksomme på og gøre en forskel ved. Kan du se nogle konkrete tal på et firmas hjemmeside, eller kan du via samtalen høre, hvordan firmaet er gode, når det kommer til madspild, er det en fordel. Affaldshåndtering er også utrolig vigtigt, når det kommer til bæredygtighed, og hvor stort et aftryk vi sætter. Se om du på din madleverandørs hjemmeside kan finde frem til, om de beskriver, at de er opmærksomme i den henseende. En generel vandbesparelse i madlavning, fødevareforberedelse og opvask er også en del af bæredygtig catering.

Kan jeg få den mad, jeg gerne vil have?

Du kan ofte langt hen ad vejen bestille lige det, du gerne vil have. Men hvis du gerne selv vil tage det bæredygtige valg, skal du gå efter at vælge frugt og grønt, der er i sæson. Med råvarer der passer ind i årstiden, kommer du også tit til at ramme den rigtige stemning til din fest eller firmafrokost. Snak med din leverandør til din fest eller reception om at få nogle råvarer, der passer ind i den givne sæson.