Der er tre ting en chokoladekage skal være. Den skal være nem. Den skal være lækker. Og den skal være helt perfekt svampet. Er en chokolade det, må den uden tvivl være opskriften på chokoladekagen fra alles drømme.

Dagens bloggerunivers svømmer i opskrifter på og billeder af overdådige kager og andre desserter. Den helt nemme pæretærte eller banankage er pludselig ikke længere helt nok, når der skal serveres dessert til gæsterne – eller blot lidt kage til kaffen derhjemme. Bloggeruniverset viser billeder af kager i flere farverige og økologiske lag samt en mindst lige så overdådig og instagram-venlig glasur og topping.

Men hvis en helt almindelig (og nem) chokoladekage er perfekt svampet og perfekt syndig, så kan den måske endda også godt bestå prøven om at være et billede på Instagram værdig.

Inspiration til en svampet chokoladekage

Er du i kagehumør, og mangler du inspiration til verdens bedste og nemmeste chokoladekage? Så få her hjælp til den helt rigtige opskrift.

Som sagt skal den perfekte chokoladekage være svampet, lækker og nem. Og gerne så nem som denne, der faktisk kun består af fire ingredienser – og samtidig skaber minimal opvask, da opskriften hverken kræver en bradepande eller en springform.  Alt, du skal bruge, til denne svampede chokoladekage er (opskriften er nok til 10 personer):

  • 250 gram sukker
  • 250 gram smør
  • 250 gram chokolade
  • 5 æg

Svampet chokoladekage på FoodTV

Find her fremgangsmåden på denne lækre og svampede chokoladekage – uden mel og uden opvask. Og opdag hvordan en nem kage sagtens kan være et bloggerunivers værdig, og hvordan det er umuligt at vise, hvor lækker den er, blot med et simpelt billede på Instagram.

Opskriften ligger på den nye online platform for inspiration til hverdagsretter, FoodTV.dk. På FoodTV er hverdagsmaden i fokus, og alle kan være med. Og selvom man kan have lyst til at spise denne chokoladekage både morgen, middag og aften, så findes der på FoodTV ikke kun dessertopskrifter. Her finder du alt fra grillretter, til lakridskarameller og til retter, der kun tager 20 minutter at lave.

På FoodTV får du ikke kun opskrifter. Du får tips, tricks, how to, inspiration fra kendte kokke, og så får du sammen med opskrifterne en video, der guider dig igennem. Så selvom opskriften på denne svampede chokoladekage er forholdsvis nem, så vil en video guide dig igennem bagningen, så alle kan være med.

Hos FoodTV er det hverdagsmad og hverdagsdesserter, der er i højsædet. Derfor er FoodTV ikke et sted for madsnobberi og løftede pegefingre. Opskrifterne er lavet på råvarer, de fleste har liggende i køleskabet – eller som de nemt og billigt kan finde i den lokale Føtex, Aldi eller Netto.