Skal du holde fest til sommer? Og vil du gerne give både sig selv og dine gæster den bedst mulige fest? Så læs vores tips til, hvordan du sørger for at få den bedst mulige fest helt uden stress og jag.

Vær til stede

Måske har du været til en fest, hvor du slet ikke fik snakket med værten for festen, fordi han eller hun stod ude i køkkenet hele aftenen. Den slags vært skal du helst undgå at være. Alle ved, at den bedste vært er en, der rent faktisk er til stede, og som har tid og overskud til at være sammen med sine gæster. En måde at blive den slags vært på, er ved at lade andre stå for madlavningen. Hos Lemenu kan du få de bedste bud på lækker mad baseret på dit postnummer. De leverer selvfølgelig mad ud af huset, så du slipper for at stå med alt besværet. Vil du alligevel give din fest et personligt touch, kan du vælge selv at stå for desserten og fremtrylle en lækker kage, præcis som du vil have den.

Få dine gæster til at føle sig godt tilpas

Det kræver ikke meget at spørge ind til, hvordan det går på det nye job, om det går fremad med husrenoveringen, eller hvad der ellers foregår af ting og sager i dine gæsters liv. Men det er en fin måde at vise dem, at du interesserer dig for dem, og det vil hurtigt få dem til at føle sig velkomne. Hvis det er en havefest, du holder, vil mørket og dermed også kulden sænke sig i løbet af aftenen. Her vil det være godt at have nogle ekstra tæpper liggende, så ingen skal sidde og fryse. Tænd også en masse stearinlys og lygter, så din have virker hyggelig og indbydende – det vil helt sikkert også få dine gæster til at blive lidt længere.

Sørg for at dine gæster lærer hinanden at kende

Hvis du arrangerer en fest, hvor mange af gæsterne ikke kender hinanden, kan det være en god idé at sørge for at arrangere noget, der kan ryste dem lidt sammen. Inden i sætter jer til bords, kan du f.eks. arrangere lidt selskabslege, hvor du laver holdene sådan, at dem, der ikke kender hinanden, skal arbejde sammen. Det kan f.eks. være en quiz eller et slag kongespil. Når I har sat jer til bords, kan du også få folk til at rejse sig op enkeltvis og fortælle om deres relation til dig, og en sjov oplevelse I har haft sammen. På en måde har alle et emne, de kan indlede en samtale med. 

Mad og drikke for enhver smag

Sørg for, at der er noget at spise og drikke til alle. Er der for eksempel nogen, der er vegetarer, så sørg for at der også er noget, de kan spise. Og hvis der er nogen, der ikke drikker alkohol, så sørg gerne for en lækker lemonade eller sodavand til dem.

Rigtig god fest.