En helt og aldeles klassisk æblekage er lavet med æblemos og æblekagerasp, og så er den naturligvis bedst, hvis den er hjemmelavet. Når det bliver efterår, er der derfor også mange, der tænker på æblekage. Der er mange fordele ved en gammeldags æblekage – den er super lækker, og så er en æblekage desuden langt sundere end mange andre desserter. I modsætning til mange andre kager, bliver en æblekage ikke bagt. En æblekage består nemlig i stedet af æblegrød, rasp og flødeskum. Har du et æbletræ i baghaven, kender du måske til problemet med, at det kan være svært at få brugt alle æblerne. Vi er her dog for at komme dit problem til livs. Finder du nemlig en god æblekage opskrift frem, kan du lave en god gammeldags æblekage med alle de lækre æbler fra din baghave. Noget af det gode ved en æblekage er nemlig, at du kan anvende friske æbler såvel som stødte æbler. Det gør ingen forskel for smagen, og du får på denne måde brugt alle dine æbler op. Æblekage er desuden nemt og hurtigt at lave, og bruger du desuden røde æbler i stedet for grønne, bliver det færdige resultat ekstra sødt. Mulighederne indenfor æblekage er mange, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Servér eksempelvis den lækre ret i portionsanrettede skåle med en let piske flødeskum på toppen, eller servér i stedet æblekagen med en smule ribsgele på toppen. Bestemmer du dig altså for at lave en æblekage til dagens aftenkaffe, kan du lige her se en nem og hurtigt opskrift på æblekage.

Nem og hurtig dessert til gæsterne

Der er ikke noget bedre end en god gammeldags æblekage, som er fyldt med hjemmelavede makroner og en luftig flødeskum. Det er en absolut fantastisk spise, som både kan serveres i en flot skål eller i portionsanrettede glas. En æblekage er for mange en yderst nostalgisk og nem dessert, og så der den desuden ekstra herlig om efteråret, hvor æblerne er særligt søde og friskplukkede direkte fra æbletræerne. Skal det desuden være ekstra nemt, når gæsterne kommer, kan du nemt forberede din æblekage nogle timer i forvejen, og derefter blot stille den på køl til du skal servere den for dine gæster.