Vi lever i en tid, hvor der er stadig flere, som gerne vil sælge deres bolig. Mange vælger at gøre det selv, uden en ejendomsmægler. Der er både fordele og ulemper ved dette. Men det er ikke det, som denne artikel skal handle om. Den skal handle om, hvordan du gør det nemmere at sælge din bolig, for der er en række simple tricks, som gør det muligt for dig, både at få flere penge for boligen, men også at få den solgt nemmere og hurtigere.

 Mal alle rum i boligen

Hvis du ønsker at få solgt boligen nemt og hurtigt, så skal du have malet alle rummene. Det gør den mere indbydende, hvilket mange boligkøbere sætter pris på. Du kan eventuelt male væggene lysere, hvilket skaber en mere rolig stemning. Det er dog intet krav, at du vælger lyse farver.

Du kender det måske fra din bolig. Der er små slidte steder på væggene, hvilket ikke er kønt på nogen måde. Det gør det heller ikke nemmere at sælge boligen. Tværtimod. Det gør det mere kompliceret. Køb derfor lidt maling, så du kan få lavet alle rummene, inden du skal sælge boligen.

 Slib gulvene

Det er vigtigt, at du får slebet alle gulvene. Det er nemlig noget af det, som man ser med det samme. Det koster ikke meget at få slebet gulvene, og det kan med garanti hjælpe dig på den måde, at du hurtigere kan få solgt boligen. Det, som du betaler for at få slebet gulvene i boligen, det kan du også tjene hjem på salget. Du kan både tage flere penge for boligen, men du kan også få den solgt hurtigere – tid er penge.

 Rens taget

Du kender det måske fra dig selv, hvis du selv har kigget på boliger. Taget er en meget vigtig del af hjemmet. Der må ikke være skader på det, og det skal også se ordentligt ud. Hvis du skal sælge din bolig, så skal du også få renset og fikset taget.

Er der skader af nogen art på taget, så skal de udbedres. Er der alger, så kan du med fordel få et tilbud på fjernelse af alger. Det hele danner et bedre indtryk hos en kommende køber. Du kan i hvert fald være sikker på, at det tager længere tid at få solgt boligen, hvis ikke taget er i orden.

 Fiks køkkenet

Køkkenet er i mange hjem, et af de mest anvendte rum. Det skal derfor være både pænt og indbydende. Er der små skader på inventaret i køkkenet, så skal du få dem udbedret. Igen, det skaber et bedre indtryk af boligen som helhed.

Fjern også diverse ting du måtte have stående i køkkenet. Det skal helst være så pænt og elegant som muligt. Det er det ikke, hvis du har diverse ting og sager til at flyde rundt omkring. Ryd derfor op i køkkenet, og for den sags skyld også i boligens andre rum.

 Slå græsset i haven og fjern ukrudt

Det første man ser er haven. Derfor skal den indbydende og nydelig. Du bør derfor gøre den pæn, inden folk skal se på din bolig. Du bør derfor både slå græs og fjerne ukrudt. Det er nemme opgaver, som du hurtigt kan få ordnet.

Det kan anbefales, for en pæn have er med til at få solgt boligen hurtigere. Kan du af diverse grunde ikke selv slå græs eller fjerne ukrudt, så lån en robotplæneklipper. Den slår græsset både hurtigt og effektivt.