Har du for nyligt overvejet at optage et lån? Måske det har været lidt stramt i budgettet efter en lidt for overdådig jul, som stadig kan mærkes på bundlinjen langt ind i det nye år? Eller er du måske faldet over den fedeste nye elektronik dims som du bare må og skal eje? Det er alt sammen helt fine grunde til at OVERVEJE at optage et lån, men inden du så meget som tænker på at gøre det, så lad mig lige fortælle dig hvorfor du ikke skal!

#1 Det bliver hurtigt en dyr forretning for dig

Det er jo ikke for sjov at en lånevirksomheder er begyndt at dukke op over det hele. Det er fordi der er rigtig mange penge i at låne penge ud til folk som dig og mig. Med renter og ÅOP’er der ligger på den anden side af 20% er det som oftest en rigtig fed forretning for virksomhederne at sende dig 10.000 kr. til dit næste overforbrug. Det er de nemmeste penge de overhovedet kan tjene, de skal stort set ikke engang arbejde for dem, medmindre folk beslutter sig for ikke at betale tilbage selvfølgelig – men så sender de jo bare lorten videre til et firma der har speciale i at inddrive penge fra dårlige betalere. Desuden er alt kalkuleret således at DU som god betaler, dækker evt. dårlige betalere med din høje rentesats.

#2 Det kan hurtigt ende i en ond spiral

Som de kloge siger; dårlig økonomi har det med at blive endnu dårligere. Det er et faktum at langt de fleste der optager hurtig lån og sms lån, ikke altid har det bedste overblik over deres økonomi. Bare tag et program som luksusfælden, her ser man ofte mennesker der ikke anede de havde på den anden side af 10.000 i overforbrug hver måned. Det kan godt være du sidder og tænker, jamen jeg har da aldrig lånt penge til noget før så mon ikke jeg kan klare at betale lidt af på et lån hver måned. Jo, det kan du sikkert sagtens, men hvad med den dag du lige pludselig står over for en stor ekstra udgift som du ikke kan vente med at betale? Så er der noget der skal ventes med at betale af på, og der er det bare typisk at man venter lidt med at betale af på ens lån. Alt i mens bliver renterne bare tilskrevet og nu hvor du også misligholder det, så bliver der sikkert også tilskrevet morarenter og dermed skyder din ÅOP op. Nu står du måske og overvejer at tage et nyt lån for at komme med igen og det er typisk her det hele starter.

#3 Du kan sagtens undvære eller i det mindste få hjælp af venner og bekendte

Hvis du har ramt en uforudset udgift, så start med at spørge venner og bekendte eller i det mindste banken, som måske kan tilbyde dig nogen væsentligt bedre renter. Kun som sidste udvej må du overveje at optage et sms lån. Hvis du derimod blot gerne vil have et nyt stykke legetøj – så er mit eneste råd; lad være. Du kan sagtens undvære det. Prøv i stedet at finde ud af om du har mulighed for at lægge lidt til side hver måned og på den måde kunne få råd til dit nye legetøj.

Hvis du ikke er overbevist om at du ikke bør bevæge dig ud i at optage SMS lån, så lad mig i det mindste guide dig på rette vej. Du får det absolut nemmest med din gæld hvis du sørger for at undersøge markedet for sms lån. Det kan du på mange måder, men en af de nemmeste er ved at bruge en sammenligningsside for sms lån her. Ved at sammenligne sms lån, er du mere sikker på at du får de bedste vilkår, da der kan være stor forskel på vilkårene. Og derudover så sørg selvfølgelig for at bruge din sunde fonuft, det kan som sagt hurtigt ende galt.